Meteen naar de inhoud

Gezond en makkelijk eten

gezond en makkelijk etenGezond en makkelijk eten.

We willen allemaal gezonder eten, maar vaak nemen we niet de moeite om onze levensstijl hier op aan te passen.

Als we na het werk thuis komen, hebben we geen zin om nog uitgebreid een gezonde maaltijd op tafel te zetten, dus grijpen we snel naar een makkelijke, soms kant en klare maaltijd.

Maar wist je dat het ook makkelijk kan zijn om gezond te eten? Het is misschien even wennen, maar uiteindelijk zal je er zoveel profijt van hebben dat je niet anders meer wilt. Lees onderstaande tips maar eens.

10 Tips voor gezond en makkelijk eten

 

Tip 1: De juiste recepten

Om gezonder te gaan eten hoef je geen uitgebreide recepten te volgen. In het boek van de Afslank Receptenbijbel, een uitgave van Oscar Helm, vind je al heel veel snelle recepten die je direct op het juiste spoor zetten.

Oscar Helm is niet alleen auteur van het boek de Afslankbijbel, maar afslankcoach, voedingsdeskundige en afgestudeerd als sociaal psycholoog. Zijn recepten zijn koolhydraatarm en vol met eiwitten.

Deze combinatie, het verminderen van koolhydraten en toevoegen van extra eiwitten, maken zijn recepten zeer gezond. Het boek bevat niet alleen recepten, maar ook tips voor heerlijke smoothies, sappen, salades en dressings. Zeker een aanwinst als je snel gezonder wilt gaan eten.

 

Tip 2: Eenpansgerechten

eenpansgerecht

Uitgebreid koken is leuk, maar als je na een drukke dag thuis komt wil je snel eten en relaxen. Een eenpansgerecht is dan ideaal.

Je kunt alles in 1 pan gooien en het is op het zelfde moment klaar. Bovendien scheelt het je een boel afwas en is er heel veel variatie mogelijk.

 

Tip 3: Salades

Een salade is altijd gezond, dat weet iedereen.Het bevat weinig koolhydraten, welke je voornamelijk in aardappels, pasta of rijst vind, en is ook nog eens snel klaar.

In de Afslankbijbel staan er recepten die echt overheerlijk zijn en bovendien prima passen in het gezonde en gemakkelijke voedingspatroon!

Gezond en makkelijk eten dus, met zo’n salade!

 

Tip 4: Plan vooruit

Wanneer je een drukke baan hebt, of een groot gezin om te managen dan schiet het koken er wel eens bij in. Toch wil je graag elke dag een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Plan dus een paar dagen vooruit. Bekijk je agenda en de afspraken voor deze week en haal de boodschappen voor een paar dagen in huis.

Zo hoef je niet elke dag de tijd vrij te maken voor de supermarkt en kun je toch een gezonde en snelle maaltijd op tafel zetten.

afslank receptenbijbel review

Bestel hier de afslank receptenbijbel, een boek met allemaal makkelijke en gezonde gerechten!

Tip 5: Maak een extra grote portie

Wanneer je toch in de keuken staat dan is het een kleine moeite om de hoeveelheid twee keer zo groot te maken. Het restant kun je invriezen voor de extra drukke dagen of de volgende dag als gezonde lunch mee nemen.

>> Download hier een gratis weekmenu inclusief lekkere recepten en boodschappenlijstje<<

Tip 6: Net even anders

Je kunt vaak prima variëren met de zelfde ingrediënten. Kook bijvoorbeeld een grote hoeveelheid rijst in 1 keer. Gebruik de ene dag het voor een rijst recept en de andere dag voor een heerlijke nasi.

Zo kun je groenten die overblijven prima verwerken in een wok gerecht, in een quiche, wrap gerecht of in de groentesoep. Scheelt een hoop tijd.

 

Tip 7: Vaak hetzelfde recept gebruiken

Het klinkt wellicht een beetje vaag, want wie gaat er nu week in week uit het zelfde recept eten? Tenzij het je lievelingsgerecht is.

Toch is het een feit dat hoe vaker je het recept maakt, des te sneller je het de volgende keer kookt. Reden: je kent op een gegeven moment het recept uit je hoofd.

Om het zelfde recept toch vaker te kunnen eten, zonder dat je steeds het zelfde op je bord vind, kun je variëren met de ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld eens een andere groenten of een andere eiwitbron.

In de Afslankbijbel van Oscar Helm kunnen we lezen dat eiwitten heel belangrijk zijn in ons voedingspatroon, deze mogen we dus echt niet weg laten. Wel kunnen we er volop mee variëren.

Kies de ene keer voor kip en de andere keer voor bijvoorbeeld tofu. Ook in pasta gerechten kun je vlees prima vervangen voor een goede kaas. Door ook andere smaakmakers zoals kruiden te gebruiken, tover je hetzelfde gerecht in een handomdraai om tot een nieuwe variant.

 

>Bekijk op deze pagina de review van de afslank receptenbijbel<<

 

Tip 8: Eet zo puur mogelijk

In de meeste zakjes die we in de winkel kunnen kopen zitten heel veel suikers en zout. Vooral voor mensen die daar op moeten letten zoals diabetici en wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk, zijn deze eigenlijk heel ongezond.

Het lijkt vaak heel lastig om alles zelf te maken, maar het tegendeel is waar. In het boek de Afslankbijbel vind je veel recepten om deze zakjes te vervangen. Beter voor de gezondheid van iedereen.

 

verschillende soorten groenteTip 9: Groenten hebben het grootste aandeel

Wanneer je de Afslank recepten bijbel leest, dan kom je vooral recepten tegen die koolhydraatarm zijn. Koolhydraten die niet kunnen worden verbrand door het lichaam zetten zich om in suiker en plakken het liefst op je heupen of buik vast.

Door te kiezen voor een koolhydraatarme voeding verlies je al een groot deel van dit probleem. Deze koolhydraten vinden we vooral in aardappels, pasta en rijst. Ga hier dus zuinig mee om.

Zo is het altijd een goed idee om de groenten in je gerecht de hoofdrol te laten spelen. Deze zijn het minst bewerkt en hebben hierdoor dus vaak de meeste voedingswaarde. Bovendien zijn er zoveel verschillende soorten groenten dat variëren een kinderspel word.

 

Tip 10: Wees niet te streng voor jezelf

Je bent al op de goede weg door te kiezen voor een gezondere voeding. Hiermee ben je lief voor je zelf en je omgeving waar je voor kookt. Maar wees niet te hard voor jezelf, je mag best een dagje zondigen.

Oscar Helm heeft in zijn boek de Afslank Receptenbijbel ook een aantal weekmenu’s gestopt. Niet alleen om het je gemakkelijker te maken, maar hij laat ook zien dat het niet erg is om een dag gewoon te eten waar je zin in hebt. Maak hier dus gebruik van, want het mag best af en toe!

koop hier de afslank receptenbijbel

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *