Meteen naar de inhoud

Gezonde avondsnacks

 • door

gezonde avondsnacks

 

Gezonde avondsnacks?

Je herkent het vast wel. Je zit ’s avonds op de bank televisie te kijken en je maag begint te knorren. Je hebt zin in iets lekkers. Vaak pak je dan een zakje chips met wat frisdrank maar eigenlijk ben je op zoek naar iets dat gezonder is.

In deze tekst gaan we het hebben over wat je kunt doen als je vaak zin hebt in ongezonde snacks.  Ook zullen we gezonde avondsnacks aan je laten zien zodat jij je ongezonde snacks kunt vervangen voor een gezonde(re) variant.

Waarom heb ik ’s avonds altijd trek?

 

Mensen die willen afvallen eten over het algemeen overdag te weinig. Dit komt omdat je aan het begin van de dag gemotiveerd bent en denkt dat het goed is dat je zo weinig mogelijk eet. Dit is best lang vol te houden, maar op een gegeven moment krijg je trek.

Het gevolg daarvan is dat je ’s avonds vaak meer moeite hebt om van de lekkere snacks af te blijven. Eet gedurende de dag dus genoeg en zorg dat je niet te weinig eet!

Heb je geen dorst in plaats van trek in eten?

dorst in plaats van trek

Het klinkt misschien een beetje raar, maar vraag jij je wel eens af of je geen dorst hebt in plaats van zin in eten? Je hersenen kunnen heel moeilijk het onderscheid maken tussen dorst en trek. Het kan namelijk voelen alsof je trek hebt in eten maar eigenlijk heb je dorst.

Drink dus voldoende water gedurende de dag om verwarring te voorkomen.

Eet minder suikerrijke producten

Mensen die overdag vaker producten eten die veel suiker bevatten zullen over het algemeen meer last hebben van trek in de avond dan mensen die minder suiker eten. Zorg er dus voor da je minder suikerrijke producten eet. Dit is natuurlijk al een goede idee op zichzelf.

walnoten als gezonde avondsnacks

10 gezonde avondsnacks die je zou kunnen eten

Hieronder kun je 10 avondsnacks vinden die je zou kunnen nemen in plaats van de ongezonde snacks die we vaak eten in de avond.

 1. Ei met rookvlees. kook een ei en snij deze in 4 stukken en rol de ei in een plakje rookvlees. Je kunt natuurlijk ook gewoon een ei nemen. Eieren zorgen voor een verzadigd gevoel.
 2. Snoepgroenten, deze heb je in verschillende soorten zoals tomaten of komkommers. Natuurlijk hoef je deze niet persé in de ”snoepvariant” te kopen.
 3. Gedroogd fruit, dit kun je vaak kant en klaar kopen in de supermarkt. Zo heb je bijvoorbeeld ook bananen- en appelchips. Je kunt ook voor rozijnen kiezen.
 4. Rijstwafels, hier kun je natuurlijk ook een plakje kipfilet op doen.
 5. Noten, vooral walnoten zijn erg gezond. Je kunt ook kiezen voor hazelnoten, pecannoten, paranoten of amandelen.
 6. Chocola, kies wel voor de pure chocola met minimaal 90% cacao.
 7. Kipfilet met augurk, rol de augurk in de kipfilet.
 8. Een plakje rosbief. Rosbief is vlees wat weinig bewerkt is.
 9. Een plakje gerookte zalm. Je kunt ook voor andere vissoorten kiezen zoals tonijn of makreel.
 10. Eiwitshake, erg makkelijk om te bereiden en het zorgt voor een verzadigd gevoel.

Plan een cheatday in voor jezelf

chips

Een gezond voedingspatroon is soms moeilijk vol te houden. Al helemaal wanneer je te streng bent voor jezelf. Wij willen je adviseren om een cheatday in te plannen(bijvoorbeeld 1x in de week) waarin je gewoon gaat eten wat je wil.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het niet eens zo veel uitmaakt wanneer je 1 dag wat minder gezonde producten gaat eten. Het is zelfs zo dat het juist een positief effect kan hebben op je vetverbranding omdat je het hormoon die je een hongergevoel geven even flink kunt onderdrukken.

Eet dus gewoon lekker waar je zin in hebt. Pak bijvoorbeeld een zakje chips en geniet er van.

Altijd gezond eten?

Mocht je op zoek zijn naar gezonde avondsnacks, tussendoortjes of complete maaltijden dan kunnen wij je de Afslank Receptenbijbel aanraden.

Mocht je willen afvallen dan is de beste manier om je eetpatroon aan te passen. Dit zorgt voor een blijvend resultaat in tegenstelling tot verschillende diëten die niet of nauwelijks werken. Diëten kunnen werken maar dit is vaak slechts tijdelijk. Als je na je dieet je ”oude eetgewoontes” weer oppakt zul je merken dat de kilo’s er net zo hard weer bij komen.

De recepten in de Afslank Receptenbijbel zijn speciaal geselecteerd vanwege hun gezonde eigenschappen. Het is een complete kookboek met meer dan 100 recepten die voor een snelle vetverbranding zorgen met blijvend resultaat.

Op gewicht blijven? Dan is de Afslank Receptenbijbel zeker ook geschikt voor jou.

Bekijk op deze pagina een review van de Afslank Receptenbijbel <<

> Of bestel op deze pagina direct de Afslank Receptenbijbel <<

 

koop hier de afslank receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *