Meteen naar de inhoud

Tips om bloeddruk te verlagen

  • door

tips om bloeddruk te verlagenTips om bloeddruk te verlagen.

Veel mensen kampen met een te hoge bloeddruk en gebruiken vaak medicijnen om de hoge bloeddruk te onderdrukken.

Er zijn echter andere methodes om je bloeddruk te verlagen en dit kun je doen zonder gebruik te maken van medicijnen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe jij er voor kunt zorgen dat jij je bloeddruk kunt verlagen.

Wat is een hoge bloeddruk eigenlijk?

Veel mensen hebben een hoge bloeddruk en het komt dus vaak voor. Een hoge bloeddruk is een aandoening waarbij er langdurig kracht van het bloed tegen de vaatwanden komt.

Als je te lang met een te hoge bloeddruk loopt kan het gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Zo kun je verschillende hart en vaatziekten krijgen.

Het lastige aan een te hoge bloeddruk is dat je er soms weinig van merkt. Je kunt jarenlang met een te hoge bloeddruk lopen zonder dat je er nare symptomen van ervaart.

Jarenlang met een te hoge bloeddruk lopen kan echter tot enkele gevaarlijke situaties leiden zoals een hartaanval of een beroerte. Het is dus goed om je bloeddruk met enige regelmaat te checken.

Als je weet van jezelf dat je een te hoge bloeddruk hebt is het belangrijk om hier iets aan te doen. Gelukkig is het goed behandelbaar als je er op tijd achter komt.

 Tips om bloeddruk te verlagen

Een te hoge bloeddruk word vaak erger wanneer je te zwaar bent. Mocht jij dus met een te hoge bloeddruk kampen en te zwaar zijn dan is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je wat kilo’s verliest.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Op die manier kun jij er voor zorgen dat je bloeddruk op een lager niveau komt. Probeer bijvoorbeeld om elke dag even 30 minuten te wandelen.

Ook gezond eten is belangrijk als je een te hoge bloeddruk hebt. Ga na wat je eet en probeer een gezond voedingspatroon aan te houden. Mogelijk kan de Afslank Receptenbijbel een uitkomst voor je zijn. 

afslank receptenbijbel review

Kies voor een gezond voedingspatroon met de Afslank Receptenbijbel.

Eet je te veel zout? Probeer dan je natriumgehalte in je voeding te verminderen. Probeer ook op te letten met je suikerinname.

Mocht je daarnaast enkele ongezonde gewoontes hebben zoals overmatig alcoholgebruik of roken dan is het verstandig om daar ook mee te stoppen.

Regelmatig ontspannen kan ook helpen. Dit kun je natuurlijk doen op je eigen manier maar waarom combineer je dit niet met een stukje beweging? Zo sla te 2 vliegen in 1 klap.

Wat ook helpt is om je cafeïne gehalte te verminderen. Drink je veel koffie? Zorg er dan voor dat je dit verminderd.

Als laatste kun je natuurlijk een bloeddrukmeter aanschaffen. Bij een dokter ben je toch vaak gespannen. Door de bloeddruk regelmatig thuis in je veilige omgeving te meten kun je er voor zorgen dat je een beter beeld hebt van de ontwikkelingen van je bloeddruk.

Hou de bloeddruk bijvoorbeeld wekelijks bij. Mocht je naar een huisarts gaan dan zal hij/zij er zeker ook blij mee zijn aangezien je de ontwikkelingen kunt laten zien. Zo is het ook makkelijker om een plan op te stellen om de bloeddruk te verlagen.

In onderstaande video kun je 4 bewezen tips bekijken die er voor zorgt dat jij je bloeddruk kunt verlagen:

Oscar helm is de auteur van de Afslank Receptenbijbel waar allemaal gezonde gerechten in staan. Mocht je dus een gezond voedingspatroon willen aanhouden dan is dit boek geschikt voor jou!

Hou altijd contact met je huisarts

In deze tekst hebben we je tips gegeven om je bloeddruk te verlagen op een natuurlijke manier. Mocht je echter al bloeddruk verlagende medicijnen slikken dan is het niet verstandig om hier direct mee te stoppen.

Overleg in dit geval altijd met je huisarts wat het beste is om te doen.

koop hier de afslank receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *