Hoeveel calorieën zitten er in een kiwi?

hoeveel calorieën zitten er in een kiwiHoeveel calorieën zitten er in een kiwi?

Afvallen is soms een hele sport. Je let op wat je eet en om zeker te zijn dat je niet te veel calorieën binnen krijgt, tel je de calorieën. Heel goed, want daarmee bereik je het snelste het gewenste resultaat: kilo’s kwijt raken.

Wanneer je bent gaan na denken over je voedingspatroon, zal je ook vast en zeker wat ongezonde lekkernijen zoals chips en koekjes hebben vervangen voor gezonde snoeperijtjes, fruit. Maar hoeveel calorieën zitten er nu eigenlijk in fruit? Neem nu de kiwi, een mooie groen vrucht, maar hoeveel calorieën zitten er in een kiwi?

Gezonde voedingsstoffen

De kiwi bevat veel goede voedingstoffen. Zo vind je veel vitamine C terug in deze groene, tropische vrucht. De kiwi bevat zoveel vitamine c dat het maar liefst 160% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid bevat.

Naast de vele vitamine C, is de kiwi ook rijk aan veel andere belangrijke voedingstoffen zoals vitamine A, kalium, koper en zink. Een kiwi is erg voedzaam en goed voor het darmstelsel en de stoelgang. En dat terwijl hij bijna geen calorieën bevat!

Hoeveel calorieën zitten er in een kiwi?

De kiwi is een vrucht met weinig calorieën en welke je dus ook met een gerust hart kunt toevoegen aan je dieet. 1 kiwi bevat ongeveer 25 calorieën. Ondanks de lage hoeveelheid calorieën is de kiwi toch een goed tussendoortje en geeft je al snel een verzadigd gevoel.

Daarnaast heeft de kiwi een positieve uitwerking op je bloedsuikerspiegel. Dit is natuurlijk erg prettig, want als je suikerspiegel op orde is zal je minder snel trek hebben in iets zoet. Het laten staan van de koekjes en snoep word dus een stuk gemakkelijker als je een kiwi toevoegt aan je dieet.

Een kiwi eten is gezond!

Regelmatig een kiwi eten is dus geen enkel probleem en past prima binnen het voedingspatroon als je wilt afvallen. Door de lage calorieën kom je niet aan, maar de kiwi heeft nog veel meer voordelen.

De vitamine E vinden we ook terug in de kiwi. Deze is zeer bevorderend voor de kwaliteit van je huid. De krachtige oxidant beschermt de huid tegen veroudering. De vitamine C die de kiwi bevat zorgt voor aanmaak van collageen, welke de eigenschap heeft schade aan de huid door zon en roken te verminderen.

De kalium en natrium die je met het eten van een kiwi binnen krijgt, verkleinen de kans op hart- en vaatziekten, zo is gebleken uit onderzoek.  Maar de kalium heeft ook een bloeddruk verlagend effect, een kiwi is dus voor je gezondheid zeker een aanrader.

fruitsalade

Afvallen en de kiwi

We weten inmiddels dat kiwi’s weinig calorieën bevatten en dus prima tijdens het afvallen kunnen worden gegeten. De vele voedingstoffen die de kiwi daarnaast bevat zijn erg bevorderlijk voor je gezondheid.

Maar een kiwi bevat ook vezels en deze vezels verlagen je eetlust en versnellen je stofwisseling. Vandaar dat de kiwi ook zo goed past in een dieet. Er zijn zelfs speciale kiwi capsules op de markt voor diegene die geen kiwi’s lusten.

Toch blijft een verse kiwi nog altijd het beste wat je kan toevoegen aan je voedingspatroon als je wilt afvallen.

Hoe eet je een kiwi?

Kiwi’s zijn op verschillende manieren te eten. Om zoveel mogelijk van zijn vitamines en mineralen binnen te krijgen, kun je het beste de kiwi door middel snijden en leeg lepelen.

Lekker als tussendoortje en een prima vervanging voor koekjes. Natuurlijk kun je de kiwi ook verwerken in een fruitsalade. Voeg wat appel, banaan en mango toe en je hebt een zeer gezonde, maar vooral voedzame fruitsalade.

Tot slot is er natuurlijk de mogelijkheid om de kiwi bij het ontbijt te eten met bijvoorbeeld wat yoghurt. Uiteraard zonder toegevoegde suikers.

Een kiwi is geen wondermiddel

Een kiwi toevoegen aan je dieet kan zeker helpen om sneller af te vallen, maar een het is geen wondermiddel. Zorg dagelijks voor 3 gezonde maaltijden en ongeveer 3 tussendoortjes. Hierbij kan je de kiwi zeker toevoegen.

De beste manier om snel en gezond af te vallen is nog altijd om gezond te eten en te blijven bewegen. Een half uur bewegen per dag kan al voldoende zijn om kilo’s kwijt te raken.

Daarnaast is een goed voedingspatroon erg belangrijk. Een aanrader is de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm.

Meer weten over de Afslank Receptenbijbel?

>> Meld je aan voor een gratis webinar met Oscar Helm <<

koop hier de afslank receptenbijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *